19

VLIJMEN – SCHILDERKUNST

HESTHER VAN DOORNUM

Meliepark 18, 5251 EL Vlijmen
Telefoon 06 28 06 89 23
www.hesthervandoornum.nl

Gezichten die uit talloze lagen bestaan, emoties die de ziel blootleggen, onlosmakelijk verbonden met haar omgeving; ik schilder de weerspiegeling van De Vrouw.

Krachtige, sensuele vrouwen die zich kwetsbaar laten aanschouwen… Dat zijn de vrouwen op Hesther van Doornums doeken. ‘This is me’ stralen ze uit.

Tijdens haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam ontdekte Van Doornum (1973) de voor haar ideale vorm van uiting van haar creativiteit: schilderen. Vanaf die tijd heeft zij de combinaties van technieken en materialen op een geheel eigen manier ontwikkeld waarin ze zichzelf constant uitdaagt. Hierdoor leveren haar werken een onderscheidend beeld op: ze zijn te herkennen aan de strakke, grillige structuur in hun achtergronden. De toets is voel- en zichtbaar door de ophoping van verf door het gebruik van plamuur- en paletmessen in combinatie met aangedikte verf. Hierdoor, en door het aanbrengen van soms wel 10 opake en transparante verflagen, ontstaat een verdieping in kleur en extra dimensie. Deze eigen toepassing van verf en techniek geeft de schilderijen bij elke wisselende lichtval, seizoen en omgeving, een nieuw gezicht.

Van Doornum’s werken zijn opgenomen in zowel zakelijke- als privé-kunstcollecties en publicaties over de hele wereld. Hesther schildert zowel vrij als in opdracht.