14

DRUNEN – BRONZEN BEELDEN & SCHILDERKUNST

MIRJAM HOPMAN

Cultuurtoren Honsoirde, Abdij Mariënkroon Abdijlaan 6a, 5253 VP Nieuwkuijk
Telefoon 06 48 69 99 53
www.atelierdepiramide.nl

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid! – Aristoteles, Grieks filosoof 384 v.C – 322 v.C.

De kunstuitingen van Mirjam zijn een zoektocht naar een gevoelde schoonheid en een ontdekkingsreis van allerlei vaardigheden en technieken. Met de juiste vorm, balans en harmonie probeert zij haar gedachtengoed over te brengen op de materialen waar ze mee werkt. Als gedreven kunstenaar heeft zij oog voor de klassieke schoonheid van het menselijk lichaam; zowel man als vrouw probeert zij met karakteristieke eigenschappen uit te beelden.

De fascinerende en met technische vaardigheden opgebouwde sculpturen krijgen onder haar handen de serene weergave van frisse, ranke en beeldschone figuren met een natuurlijke schoonheid. Ze legt in haar ontwikkeling als kunstenaar voortdurend nieuwe accenten, omdat ze geïnspireerd blijft door de cultuur en de natuur.

Het werk van Mirjam is een synthese/kruising tussen vorm en gedachte, tussen traditie en ongekunstelde vernieuwing, tussen herkenbaarheid en mysterie, tussen weergave en verbeelding. Inmiddels heeft zij vele solo- en groepsexposities gehad en voert ze ook werk uit in opdracht. De beelden worden afgegoten in een hoogwaardige kwaliteit brons.